Проф. М. Лайтман

Международна академия по кабала

Нашите специалисти

 

Проф. Михаел Лайтман

Михаел Лайтман

Михаел Лайтман (философия PhD, био-кибернетика MSc) — световноизвестен учен-изследовател в областта на класическата кабала, доктор по философия, професор по онтология и теория на познанието, основател и ръководител на Международната академия по кабала — независима, некомерсиална асоциация, занимаваща се с научна и просветителска дейност в областта на науката кабала.

М. Лайтман е роден през 1946 г., в гр. Витебск (Беларус). През 1970 година завършва Ленинградския политехнически институт – факултет по биологична и медицинска кибернетика. В рамките на своето обучение е осъществил учебна изследователска дейност в Института за изследване на кръвта, специализирал се е в областта на електромагнитно регулиране на кръвоснабдяването на сърцето и мозъка. През последните 30 години се занимава с изследване на науката кабала. Живее в Израел, женен е, има три деца.

През 1978 г. научните изследвания довели М. Лайтман към изучаването на древната наука кабала. Ставайки ученик на кабалиста Барух Ашлаг (1906-1991), син и последовател на великия кабалист на XX в. Йеуда Ашлаг (1884-1954), автор на коментара на „Книга Зоар”, М. Лайтман продължава веригата на предаване на кабалистичното знание на съвременното поколение.

М. Лайтман е автор на повече от 30 книги по кабала, които по същество се явяват задълбочени коментари на всички оригинални кабалистични източници. В своите трудове той фактически е преразгледал традиционните възгледи на кабала, представяйки я като знание, необходимо на цялото човечество.

Днес дългогодишните изследвания на М. Лайтман в областта на науката кабала намират всеобщо признание. От 2005 г. М. Лайтман е член на Съвета на Световната Мъдрост (World Wisdom Council) – събрание на водещи учени и обществени деятели, занимаващи се с решаването на глобалните проблеми на съвременната цивилизация.

02.gif  kongress

Вижте също:

Видео Световна акция „Попитай себе си”. Бебелплац, 9 септември 2006 г., Берлин (Германия).

Видео „Създаване на новата цивилизация” - форум на Съвета на Световната Мъдрост, ноември 2005 г., Токио (Япония)

Видео 3-ти Световен Духовен Форум „Сътрудничество в областта на съзнанието”, 22-25 януари 2006 г., Ароса (Швейцария).

Видео Научен симпозиум „Диалог между мъдростта и науката: ново планетарно съзнание”, 23-25 март 2006 г., Дюселдорф (Германия).

 

Международна академия по кабала

Международната академия по кабала е некомерсиална асоциация, чиято основна задача е разпространението на фундаментални знания за системата на мирозданието и природата на човека, спомагащи за позитивното изменение на човечеството и за откриването на оптимален път за развитие на цивилизацията.

Организацията се занимава с просветителска дейност и научни изследвания на древните и съвременни системи от знания, разкриващи интегралната, основополагаща система от закони, определящи събитията, динамиката и тенденциите на развитие на съвременния свят. Изучаването на тези закони ще позволи на човечеството да намери решение на проблема за глобалната криза на цивилизацията.

Основен инструментариум на работата на асоциацията се явява запознаването на най-широката аудитория с информация за структурата на мирозданието, ролята на човека в него, методологиите на позитивните изменения и други системни знания, влияещи на състоянието и развитието на човечеството.

 

Дейност на Международната академия по кабала:

Курсове за дистанционно обучение

Учените на съвета на Академията са открили курсове за дистанционно обучение за подготовката на специалисти в областта на науката кабала. Курсовете предполагат получаване от страна на студентите на систематични знания за основите, историята на развитие и първоизточниците на кабала.

Издаване на учебна и научна литература

Академията е издала повече от 30 научни и научно-популярни издания. За първи път са пуснати на книжния пазар уникални текстове, които се превеждат и преиздават от най-големите издателства на Северна и Южна Америка, Европа и Азия. Нашите книги вие можете купите на Интернет страницата www.kabbalahbooks.ru

Производство на филми и ТВ програми

Видео компанията ARI films произвежда стотици часове образователно и научно-популярно видео, което се предава ежедневно на 6 езика в пряк ефир по кабелна и Интернет ТВ (www.kab.TV)

Обучение

Провеждат се ежедневни уроци, лекции, семинари (онлайн и дистанционно обучение) за повече от 800.000 студенти от целия свят. Академията разполага с развита мрежа от филиали и центрове за виртуално обучение в повече от 30 страни по света.

  Klass1 klass2 klass3

Интернет страницата на академията по кабала www.kabbalah.info е наградена от енциклопедия „Британика” като един от най-големите учебно-образователни интернет-ресурси по брой посетители, количество и информативност на материала.

Страницата е достъпна за потребители на 27 езика и наброява 4.5 милиона посетители на месец, на които се предоставя безплатен и неограничен достъп до всички публикувани материали. Ежедневно се провежда пряко предаване на уроците и лекциите със синхронен превод на 6 езика (руски, английски, немски, испански, италиански, турски), с демонстрация на чертежи, възможност за задаване на въпроси в режим на реално време. Медия-архивът на сайта съдържа повече от 5000 уникални видеозаписи на лекции, дублирани също така в аудио и текстови формати.

Провеждане на международни конгреси, научни и научно-практически конференции.

Академията по кабала организира редовни международни конгреси, научни и научно-практически конференции, в чиято дейност взимат участие учени, обществени деятели, еколози от над 40 страни по света.

people1.jpg conference.jpg people2.jpg 

 

Нашите специалисти 

Проектът „Курсове за дистанционно обучение” е рожба на голям колектив от съмишленици, обединени от стремежа към постигането на науката кабала. Всички ние сме положили огромни усилия, за да можете и вие да се приобщите към тази древна и най-съвременна наука.

Михаил Санилевич
Валерий Шустерман
Александр Балашов
Михаил Черняховский
Михаил Санилевич 
ректор на Академията 
Валерий Шустерман
проректор по учебната дейност
Александр Балашов
администратор на сайта
Михаил Черняховский
программист
Валентин Лернер
Дмитрий Хавкин
Аркадий Эльхананов
Валентин Лернер
програмист
Дмитрий Хавкин
контент мениджър
Аркадий Эльхананов
подбор на аудио и
видео материалите

Разработчици
Учебната зала на Академията
Разработчици
Учебната зала на Академията