Отзиви на студентите

За половин година работа в нашата Академия са регистрирани повече от 1500 човека от 40 страни по света. Общо в курсовете се обучават около 6000 студенти. По наша молба някои от тях се съгласиха да споделят своите впечатления.

Стилиан Алексиев, България

Разбрах за Академията от познати. Ще продължавам да гледам вашите предавания, в това число и неделните уроци, да записвам материали и да чета книги. Много благодаря.

Татяна Баранова

Много благодаря!!! Толкова хубаво, толкова душевно, толкова добре измислено! Просто е СУПЕР! Аз си мислех, че вече малко разбирам. Но още след първия урок разбрах, че в някои неща съм се заблуждавала. А главното е, че аз веднага намерих отговор на един измъчващ ме въпрос! БЛАГОДАРЯ!

Вячеслав, Твер, Русия

Моето мнение за курсовете за дистанционно обучение е абсолютно положително. Аз се занимавам с кабала от около година, прегледал съм достатъчно много материал за начинаещи (лекции, филми, интервюта, книги на руски език). Курсовете ми помогнаха да систематизирам материала, да разкрия базисните направления, да се ориентирам в морето от нова информация. Много добре помагат за това контролните въпроси и написването на реферат. Интересно би било да се продължи по този начин. Например, Вие бихте давали препратки към изучавания материал, списък с литература; при завършване на обучението — контролни въпроси и реферат. С интерес гледах курса лекции на статията „Мир в света”; „Шамати” е по-тежка, а „Учение за Десетте Сфирот” още повече, затова реших да започна да го изучавам по едноименната книга на М. Лайтман на руски език, а от уроците сега гледам само „Предисловие към книгата Устата на мъдрия” и понякога „Шамати”.

Наталия

Няма думи на тази земя, с които да може да се изрази благодарност на всички хора, които носят тези знания. Благодаря на всички вас, които не познавам, но чувствам. От все сърце благодаря! Дълбок поклон.

Юля Барнаул, Русия
За Академията узнах чрез други ваши Интернет страници. Материалът се чете лесно, а тестовете помагат той да бъде усвоен. Най-много ме заинтересува курсът „Възприемане на реалността”. Също така би ми се искало да разбера как трябва правилно да се настройваме пред изучаването на материалите? Обучението ме принуди да се замисля. Ще продължа да се занимавам: да чета книги, да търся съмишленици.

Имам следното предложение. В Интернет страницата Ви има раздел „Участници в курсовете”. Предлагам да го разширите по следния начин: да се създаде база от участници, които биха искали да се запознаят с други изучаващи кабала в своя град. Човек би могъл да се регистрира там по желание и да остави своя e-mail, след което хората ще могат да се откриват един друг и в бъдеще да се събират в групи. Разбира се това не е актуално за градове, в които вече съществуват центрове за изучаване на кабала, но посочвайки за пример своя град мога да кажа, че бих се радвала да открия съмишленици. В моя град живеят около 800 хиляди души, навярно ще се намерят и други заинтересувани, освен мен. Ако вие решите да създадете такава база, то моля ви изпратете ми тази информация и аз бих се регистрирала.

Кристина, Тел-Авив, Израел

За тази Интернет страница разбрах от познати. Обучението ми помогна да погледна на света по друг начин. Сега ще гледам виртуалните уроци в преки предавания, ще продължавам да чета книги и да търся съмишленици. Имам препоръка да бъдат настроени предаванията и за работа на Macintosh, а не само на РС. Тъй като и аз, както и вие, съм заинтересувана в това вашите лекции да могат да се видят от колкото се може повече хора, а например в Америка половината от хората имат Macintosh, които имат своя програма за Интернет, а Еxplorer се използва по-рядко. Поради това, ако съществува такава възможност да се настроят предаванията за други програми, би било много добре. ОГРОМНО благодаря за вашия сайт. Трудът е наистина неоценим. Толкова много полезна информация...

Наталия Морар, Русия

Материалът се чете много лесно. На мен особено впечатление ми направи курсът „Възприемане на реалността”. В процеса на обучение гледах филмите, гледах видео фрагментите в текста на курсовете и т. н. Решила съм да продължа обучението си по вашите аудио-, видео-материали, да чета книги. Би било добре да намеря и други интересуващи се.

Ганеев Владимир, Виборг, Русия

За вашия сайт разбрах от познати. Пожелавам ви да допълните сайта с информация за учебните центрове (държави, градове, количество на обучаващите се хора); с отзиви и впечатления на обучаващите се. Проведеното обучение ме накара да преосмисля много неща и да гледам на тях по друг начин. Ще продължавам да се уча и да търся съмишленици. Браво!!! Успех в духовното издигане!

Константин Плотников, Русия

Информацията за Академията намерих на един от вашите DVD дискове. От вашите материали аз узнах за себе си изключително много. Да се четат курсовете, в общи линии е лесно; интересно е след това да изпиташ себе си в тестовете. Ще продължавам да чета книги.

Татяна

Въпроси за сега нямам. Просто искам да кажа на всички, които са работили над създаването на сайта и подбора на материалите, огромно БЛАГОДАРЯ. Толкова системни, задълбочени и едновременно прости за разбиране, осъзнаване и усещане текстове, честна дума, не съм срещала. Огромно, огромно благодаря. Уверена съм, че у всекиго, който прочете този курс вече няма да възникват съмнения в това, че кабала — това действително е точна Наука, имаща практическо приложение. Ето, това е нещо важно!!! Нещо, което завладява духа.

Борис Самсоненко, Киев, Украйна

Разбрах за сайта чрез www.kabbalahportal.org . Материалът се възприема лесно, в процеса на обучение използвах библиотеката. Структурата на сайта, според мен е оптимална за една учебна страница. Позволете ми да изразя благодарност на Михаел Лайтман и на всички, които са се трудили над създаването на сайта на Академията. Не мога да опиша чувството, с което гледах видеоролките и четох учебните материали. Да се изучава кабала при Михаел Лайтман — това е все едно да се учи шахмат при Каспаров.

Длъжен съм да призная, че виртуалният курс на Академията ме накара да почувствам абсолютния паразитизъм и негодност на моето съществуване. Аз действително гледам на света с очите на неимоверен егоист.

От своята извънредно егоистична позиция ви моля да помислите над създаването на по-задълбочен курс, който би могъл да внесе определена системност в огромните пластове на кабалистичната литература.

Олга Фролова, Русия

Би ми се искало да има продължение.... По организираните курсове е значително по-лесно да се усвоява материала, помагат и тестовете. Ако е възможно, поместете поне препоръчителната последователност на изучаване на материалите за по-нататъшното усвояване на кабала. Самостоятелното ориентиране е доста сложно, тъй като на сайта има изключително много разнообразни материали.



Михаил Линович, Хайфа, Израел.

По мое мнение е необходимо да се създаде също така следващ курс (за по-висше ниво). Благодаря.

Валентина Карпов, Ванкувър, Канада

Книгата „Наука кабала” ми донесоха моите деца, така разбрах за възможностите за дистанционно обучение в Академията. Сайтът има хубав дизайн, лесно усвоими материали. Обучението ме накара да се замисля.... Ще продължавам да се занимавам по вашите материали.

Александър, Калининград, Русия

За сайта узнах от книги по кабала. Особено впечатление ми направи курсът „Кабала и религия”. Със сайта се работи лесно, материалите също се възприемат лесно (много помагат за самопроверка тестовете). Ще се занимавам самостоятелно на основата на вашите материали и по-нататък ще търся съмишленици.

Виталий Соколянский, Москва

Добър ден! Аз преминавам курс № 2 на сайта www.kabacademy.com . Първо бих искал да изразя своето възхищение от извършената работа за създаването на тази online академия. Колкото повече напредвам в курса, толкова повече разбирам колко голяма работа е била извършена — да се подберат темите, да се изложат, да се съберат речниците, да се изберат и да се подредят нужните откъси от уроците, та дори и самият голям обем техническа работа.

Aivars Ikselis, Латвия

Посетих сайта по препоръка на познати. Считам че „Същността на науката кабала” е най-добрият курс на Академията. С интерес прочетох разделите: „Великите за кабала”, „Методика на изучаването на кабала”, „Учебният процес”. Материалът се чете лесно, тестовете помагат да се усвои материала. Дизайнът на сайта е хубав.

Смятам, че трябва да се добавят графики на провеждането на семинарите и конференциите.

Много ми се иска да продължа да изучавам науката кабала — да чета книги, да гледам прякото предаване на уроците, да търся съмишленици, да гледам виртуалните уроци в неделите, да взимам участие в семинарите и конференциите.

Глеб, Израел

За Университета разбрах посещавайки други сайтове на Академията. Курсът „Схема на мирозданието” ме заинтересува най-много от всичко. При изучаването на материалите си служих с разделите „Библиотека”, „Учебният процес”.

Отличен дизайн. За представените материали мога да кажа, че като цяло са разбираеми.

Интересно е да се направи самопроверка с тестовете. Аудиоматериалите свалях от аудиосборника, а след това прослушвах откъсите в текстовете на курсовете. Гледах филмите, гледах видео-откъсите в текста на курсовете.

След прочитането на материалите в сайта започнах различно да гледам на света. Искам да продължа обучението си — ще гледам прякото предаване на уроците, ще чета книги, ще търся съмишленици, ще гледам виртуалния урок в неделите, а също така ще свалям аудио-, видео-материали от вашите сайтове.

Майя, Израел

Сайтът за виртуално обучение посетих по препоръка на познати. Най-много от всичко ми хареса раздела „Кабалистична антропология”. При усвояване на материалите си служих с „Библиотеката”.

Отличен дизайн. Материалите са дадени в такава форма, че всичко е разбрано. Тестовете помагат да се усвои материала. Според изучаването на материала прослушвах аудио-откъсите в текстовете на курсовете и гледах видео-фрагментите.

В резултат на обучението започнах по друг начин да гледам на света. Възнамерявам да продължа обучението си — да гледам прякото предаване на уроците, да чета книги, да гледам виртуалния урок в неделите.

Благодаря!

PRANE, Литва, Вилнюс

Информацията за Университета намерих на други Интернет страници на Академията. Считам, че „Същност на науката кабала” е най-добрият раздел. Заинтересува ме също така раздела „Методика на изучаването на кабала”, но мога да кажа, че всички раздели на курсовете са много интересни.

Дизайнът е добър. Изложеният материал като цяло е разбираем. Тестовете помагат да се усвои материала. По време на прочитането на материалите свалях файловете от аудиосборника и слушах откъсите в текста на курсовете, а също така гледах видео-фрагментите.

Би ми се искало да има също така и раздел за откриване на всичко това в религиозните маси.

Започнах по друг начин да гледам на света.

След една година на обучение и тези курсове съм въодушевена, много ми се иска да помагам на хората от улицата, на религиозните маси и така да им помагам, че те по-бързо да достигнат до изучаването на кабала, защото, както аз разбрах, това учение е важно за всекиго. Благодаря за курсовете, за всичко, което научих.

Ще гледам прякото предаване на уроците, ще чета книги. Ще търся съмишленици, ще гледам виртуалния урок в неделите, ще свалям аудио-, видео-материали от вашите сайтове.

Мечтата ми е да попадна на конгрес в Израел. Много съм щастлива с ВАС, МОИ СЪМИШЛЕНИЦИ! Благодаря на всички за всичко!

Аркадий, Беер-Шева, Израел

Информацията за курсовете за дистанционно обучение получих от вестника. Много ми хареса курса „Възприемане на реалността”.

Дизайнът е хубав. В основата си материалът е понятен и не представлява трудност при изучаването. Тестовете помагат да се усвои материала. Слушах аудио-откъсите в текста на курсовете, гледах видео-фрагментите.

Интересно е. Научих много нови неща. Ще чета кабалистичните книги.

Всичко ми беше интересно, въпреки че тези курсове не ми отговориха на главните въпроси, а именно:

- Как човек да определи своето настоящо ниво на духовно развитие;

- И как да се придвижва по-нататък, какво да прави.

Олег, Москва

Посещавайки други ваши сайтове, узнах за курсовете за дистанционно обучение. Хареса ми раздела „Възприемане на реалността”. Интересен е също така раздела „Учебният процес”. Материалът се чете лесно, тестовете помагат да се усвои материала. Отличен дизайн.

Прослушвах аудио-откъсите, гледах видео-фрагментите в текста на курсовете.

В резултат на обучението започнах различно да гледам на света.

Имам намерение и по-нататък да изучавам кабалистичните материали — да гледам прякото предаване на уроците, да чета книги, да гледам виртуалния урок в неделите, да свалям аудио-, видеоматериалите от вашите сайтове. Ще търся съмишленици.

Татяна, САЩ

За виртуалния университет разбрах посещавайки други сайтове на Международната академия по кабала. Всички курсове на университета са много интересни, особено много ми хареса раздела „Кабала и философията — сравнителен анализ”. Материалът е изложен като цяло разбираемо, тестовете помагат за усвояването му. Прослушвах аудио-откъсите в текста на курсовете.

Структурата на сайта е оптимална, за един учебен сайт повече не е необходимо.

Желателно е да се добави раздел „Учение за Десетте Сфирот”, кратко.

За съдържанието мога да кажа, че е интересно. Научих много нови неща.

Възнамерявам да продължа обучението си — да гледам прякото предаване на уроците, да чета книги, да гледам виртуалния урок в неделите, да свалям аудио-, видео-материали от вашите сайтове. Ще търся съмишленици.

Като цяло нямам забележки.

Виктория, Москва

Посещавайки други сайтове на Академията узнах за курсовете за дистанционно обучение. Считам, че най-добрият раздел е „Схема на мирозданието”. Много интересна информация се съдържа също така в разделите „Митове за кабала”, „Великите за кабала”, „Методика на изучаването на кабала”, „Учебният процес”, „Библиотека”.

Материалът се чете лесно, тестовете помагат да се усвои материала.

Свалях файловете от аудиосборника, след това прослушвах откъсите в текста на курсовете.

Гледах филмите, гледах видеооткъсите в текста на курсовете.

Отличен дизайн.

В резултат на усвояването на материалите започнах по друг начин да гледам на света.

Имам намерение да продължа обучението. Ще гледам прякото предаване на уроците, ще чета книги, ще търся съмишленици, ще гледам виртуалния урок в неделите, ще свалям аудио-, видео-материали от вашите сайтове.

Elena Hochwarter, Израел

Съдържателността на материала, увлекателната форма на изложение, разнообразието на статиите и подбора на видеоматериалите към уроците — нямам възможност да намеря думи, за да мога правилно да оценя Вашата работа, която позволява да се дари всичко това на хората и избраният от Вас способ, чрез който това трябва да се прояви в света.