Kabbalah.info - Kabbalah Education and Research Institute

Основи на кабалата

Што е Кабала ?

небо преку патентШто е есенцијата - сржта на кабалата ?   Мудроста е, ниту повеќе и ниту помалку од редослед на корените, што виси долу по патот на причината и последицата, со фиксирани, одредени правила, споени во единствена, величенствена цел, опишана како, “Откровение на неговата Светост на неговите суштества на овој свет”
Повеќе...
 

Развиток на желбата

5Развиток на желбата кај личноста.  
Повеќе...
 

Рабаш: Искуства во Тибериус

rabash 34_iyСеќавања на Д-р.Рав Михаел Лајтман,на своите лични искуства со неговиот учител Рабаш
Повеќе...
 

Рабаш: Последниот голем кабалист

rabash bigrav6-2_001_iy2Сеќавања на кабалистот Д-р Рав Михаел Лајтман, на неговиот учител Рабаш
Повеќе...
 

Големите кабалисти низ историјата

morgenlektionДр.Рав Михаел Лајтман, дава преглед на лозата на големите Кабалисти од Авраам до Јехуда Aшлаг. Мудроста Кабала е најстарата од сите мудрости. Таа датира од времето на патријархот Авраам, во 18 век п.н.е., пред 3.800 години.
Повеќе...
 

Историја на кабалата дел 2

laitman 2012-06-07_5956_wПреглед на историјата на мудроста кабала од Др.Михаел Лајтман
Повеќе...
 

Дрвото на Животот

Дрво на живототДрвото на животот - Рав Исак Луриа - Ари
Повеќе...
 

Мелодии од вишите светови - Прв дел

baalsulam-1-big-2-new iyЗа кабалистичката музика и музиката на кабалистот Јехуда Ашлаг
Повеќе...
 

Мелодии од Вишите светови, Дел 2

igulimКоментари од Др. М. Лајтман за кабалистичка музика
Повеќе...
 

Достигнување на Вишите Светови

 
 
so matica