Kabbalah.info - Kabbalah Education and Research Institute

Поттикнување свест

Ти и човештвото со Д-р Михаел Лајтман

shutterstock 39399490Сите елементи во природата работат според еден принцип на обединување.Тоа е законот на Природата
Повеќе...
 

Закон за нужност и вишок

терзијаСоцијални желби + глобална цел = лично исполнување,глобална рамнотежа и хармонија
Повеќе...
 

Закон за заемна зависност

shutterstock 6201388Взаемна зависност+само  загриженост = криза Взаемна зависност+глобална загриженост = хармонија
Повеќе...
 

Закон на успех

shutterstock 5979286Успех на општеството е поединечен успех
Повеќе...
 

Закон на мотивација

shutterstock 6526315Себична желба + задоволство = менливо задоволство.Желба да ги исполнат другите +задоволство = неограничено задоволство.
Повеќе...
 

Закон на целта

shutterstock 20619361Крајниот резултат на акцијата е веќе содржан во почетната мисла
Повеќе...
 

Преобразба на самиот себе и преобразба на светот

shutterstock 1439034Соживот со ерата на глобализацијата
 

Целта на создавањето

shutterstock 7111759Цитат од Баал ХаСулам на „Вовед во КнигатаЗохар“точка 39.
Повеќе...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Достигнување на Вишите Светови

 
 
so matica