Kabbalah.info - Kabbalah Education and Research Institute

Филмови

Ноќите на кабала

Ноките на кабалаОва е филм за двата света во кои живее мојот пријател, Саша Демидов. Во еден од овие светови, кои вие добро го знаете, тој е јавен идол, одличен актер. Но, тој има уште еден свет. Не ги пушта странците да влезат во него. Има солзи, разочарувања, среќа и тага. Чувство на празнина во живот без вистинска цел, и Светлина откриена во темнината.Таму, во длабочините на тој свет, човекот е во потрага по себеси и поврзувањето со Бога.
Повеќе...
 

Патот кон себеси

shutterstock 15064015Михаел Лајтман ги поврзува големите проблеми во човечкиот научен и социјален напредок во последните 100 години со една причина - човечкото его.
Повеќе...
 

Човекот во матрица

shutterstock 10437106Др.Михаел Лајтман  го објаснува нашето живеење во матрица
Повеќе...
 

Саша Демидов во пирамида на желбите

Актерот Саша Демидов зборува за својата улога на Иван Грозни во истоимениот филм, како и за своето искуство со Кабала
Повеќе...
 

Целта на твојот живот

DrMichealLaitmanГостување на Др.Михаел Лајтман  во Мексико и промоција на книгата “Целта на твојот живот “
Повеќе...
 

Ендрју Кенет Мартин

shutterstock 7111759Лична животна приказна на актерот Ендрју К Мартин, во потрагата по духовно учење
Повеќе...
 

Слобода

shutterstock 21955723Зошто сеуште не сме слободни после сите  наши историски достигнувања и револуции ?
Повеќе...
 

Достигнување на Вишите Светови

shutterstock 53724565Видео и текст од книгата „Достигнување на Вишите Светови“ од Др. Михаел Лајтман
 

Ерусалим на Срцето

ерусалимПрошетката низ Ерусалим,кој е всаден во секоја личност.Ерусалем е поздравен како свето место,но оваа причина нема ништо заедничко со „местото“-градот Ерусалим. Рав Михаел Лајтман не нè води на прошетка низ градот, туку низ Ерусалим како склоп кој постои и живее во секоја личност-Ерусалим на срцето.
Повеќе...
 

Достигнување на Вишите Светови

 
 
so matica