Kabbalah.info - Kabbalah Education and Research Institute

Подеми и падови

 

20.08.2010
После вложените напори, соодветно на нивната големина, доаѓа падот, а потоа уште и дополнување кон него. Да речеме, достигнавме некаква состојба горе, и треба од него да се спуштиме доле на истата таква големина, меѓутоа нам ни додаваат и уште малку – сакаат ние да пораснеме. Бидејки постојано да играме на истото ниво – тоа не е развиток. И во тоа додавање, која ни ја даваат, се содржи целиот проблем. Тоа, дека ние паѓаме и кај нас се губи расположението – тоа не е проблем. Проблемот е во додатокот. Од него ние мораме да се искачиме до таква состојба, во која бевме на конгресот и уште повеќе. Во суштина, во тоа се содржи нашето достигнување, токму тоа е додатокот.

 

Достигнување на Вишите Светови

 
 
so matica