Kabbalah.info - Kabbalah Education and Research Institute

Вашиот прв курс по кабала


student1_preview

Вашиот прв курс по кабала

Краток курс со вовед во основите на кабала

Вашиот прв курс по кабала ги објаснува основните концепти.

Курсот е составен од 16 видео лекции. Предавачот Тони Козинек чекор по чекор ги објаснува основните принципи на кабалата низ делата на најголемиот кабалист на сите времиња - Јехуда Ха Леви Ашлаг (Баал ХаСулам).

Лекциите се дадени од страна на Бнеи Барух,. повеќе ...

 

Бнеи Барух - Институт за истражување и изучување Кабала

                                                                    

Пријави се овде, за бесплатниот курс по кабала.

 

„Откриена кабала“

Toni 2Епизода 1 „Основен Вовед“
Повеќе...
 

„Откриена кабала“ 2

Toni1  Епизода 2 „Сфаќање на реалноста“
Повеќе...
 

„Откриена кабала“ 3

Toni 5   Епизода 3 „Две патеки“
Повеќе...
 

„Откриена кабала“ 4

Toni 5  Епизода 4 „Силата на развојот и значењето на страдањето“
Повеќе...
 

„Откриена кабала“ 5

Toni   Епизода 5 „Четирите фази на директната светлина.“
Повеќе...
 

„Откриена кабала“ 6

Toni 3   Епизода 6 „Духовен Екран“
Повеќе...
 

„Откриена кабала“ 7

Toni 5   Епизода 7 „Еднаквост на формата“
Повеќе...
 

„Откриена кабала“ 8

Toni   Епизода 8 „Нема никој освен Него“ (прв дел)
Повеќе...
 

„Откриена кабала“ 9

hqdefault Епизода 9 „Нема никој освен Него“ (втор дел)
Повеќе...
 

„Откриена кабала“ 10

Toni 2 Епизода 10  „Слободна волја “  
Повеќе...
 

„Откриена кабала“ 11

Toni1Епизода 11  „Слободна волја“, втор дел
Повеќе...
 

„Откриена кабала“ 12

Toni1Епизода 12  „Разликата меѓу кабалата и религијата“  
Повеќе...
 

Откриена кабала 13

Toni 3 Епизода 13  „Дефинирање на целта“ 
Повеќе...
 

„Откриена кабала“ 14

Toni 2  Епизода 14 „Откровение и сокривање“      
Повеќе...
 

„Откриена кабала“ 15

Toni 5Епизода 15 „Неживо, Растително, Животинско и Човечко“
Повеќе...
 

„Откриена кабала“ 16

Toni Епизода 16  „Поправка на светот“
Повеќе...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Достигнување на Вишите Светови

 
 
so matica