Kabbalah.info - Kabbalah Education and Research Institute

Кабала аудио книги

Кабала аудио книги во MP3 формат за бесплатно превземање

attaining_preview

Достигнување на Вишите Светови

од Д-р Михаел Лајтман

Ова е практичен и пригоден начин да се поврзете со смислата на животот, да сфатите што ние правиме тука и што е нашата цел во овој свет. Аудио верзијата на  Достигнување на Вишите Светови, ви овозможува да впиете крајна исполнетост на движечката духовна содржина на едноставен англиски јазик, каде и да бидете. Преку трогателно раскажување ве води на патување кое го просветлува умот, гo оживува срцето и ве движи во длабочините на вашата душа. Зборови на Д-р Рав Mихаел Лајтман "Тоа е надвор од човековото сфаќање, да се разбере суштината на таков духовен квалитет каков што е целосен алтруизам и љубов. Ова е од едноставна причина што луѓето не можат да сфатат, како такви чувства можат воопшто да постојат, кога секој навидум бара поттик да изврши било какво дело; без некаква лична добивка луѓето не се подготвени да се прошират себе. Затоа,  квалитет како алтруизам, може на човек да му биде даден само од Горе, и само оние кои го доживеале тоа можат да го разберат. "Така, седнете удобно и дозволете и на мудроста кабала да ве измие. Соочувањето со совршенството на бескрајноста на таков начин, е искуство кое не може да се опише со зборови. Тоа мора да го почувствува секој поединец, секое искуство на свое место. Овој сеопфатен водич за духовното откритие, е наменет за сите оние кои ја бараат вистинската смисла во животот, а која е далеку од обичните.

Музиката користена во снимките е напишана од Баал ХаСулам (Раби Јехуда Aшлаг): Једид Нефеш и Кел Мистатер (преземање од Мелодии од Баал ХаСулам).

Аранжман: А. Eтингер / Т. Kозинек од Tинк музик студио, Торонто, Канада
Нарација и продукција: Т. Koзинек. Аудио и видео снимките се на англиски јазик

 
Intentions from the Heart

Намерите од Срцето

од Д-р Рав Михаел Лајтман

Аудио снимката е на Англиски јазик. Наратор - Тони Козинек

Превземете ја целосната аудио книга
 
Kabbalah, Science and the Meaning of Life: Because Your Life Has Meaning

Кабалата, наука и значение на животот

Бидејки твојот живот има значение - од Д-р Рав Михаел Лајтман

Кабала,Наука & Значение на животот,трага по патеките на еволуцијата,со науката која нам ни е позната, како што се Њутоновата и Ајштајновата теорија,па сѐ понатаму до сегашната наука Кабала,како основа разбирање на скриените делови на реалноста, кои научниците доправа ги откриваат. Додека други науки го истражуваат дефинираниот свет околу нас, кабалата нѐ учи како спонтаните промени што се случуваат во нас, влијаат на реалноста што нѐ опкружува. Мудроста на кабалата ни овозможува да ги следиме тие промени и да ги контролираме, и на тој начин да го промениме нашиот свет на подобро.

Аудио снимаката од книгата е на англиски јазик. Наратор: Тони Козинек

Кабалата, наука и значението на животот

 
Basic Concepts in Kabbalah: Expanding Your Inner Vision

Основни концепти во кабалата

Проширување на вашата внатрешна визија - од Д-р Рав Михаел Лајтман

При читањето на книгата, личноста развива внатрешно набљудување или приоди што предходно не постоеле во него.Оваа книга е наменета за набљудување на духовните појмувања.Од самиот продолжеток со кои сме ние самите интегрирани со овие појмувања,ние почнуваме да ја откриваме духовната структура која не опкружува,- како маглата да се подигнала.

Аудио записите се на англиски јазик - Наратор: Тони Козинек

Основни концепти во кабалата

 

Достигнување на Вишите Светови

 
 
so matica