Kabbalah.info - Kabbalah Education and Research Institute

Учење кабала

Структуирани  курсеви и материјали за учење кабала

alt

 

Бесплатен, во живо, интерактивен курс.

Следниот интерактивен курс во живо започнува на 01.06.2017 Следте во групата на FB

Пријавете се денес и ќе добиете пристап до бесплатен курс. За почетници се препорачливи матерјали за читање е-книги од Др. М. Лајтман

Курсот “Основи на кабалата“ се состои од два неделни часови во текот на 14 недели. Овој курс обезбедува цврста основа во автентична методологија на кабалата, расчистување на неговата намена и користење.

Регистрацијата е бесплатна и обезбедува:

* пристап до интернет во живо, интерактивни видео лекции, и снимки од претходните лекции
* способноста да се поставуваат прашања во реално време на часовите со инструктори
* пристап до курсот и форуми за понатамошно разјаснување и здружување со други ученици
* пристап до програмата на лекцијата, класа материјали, вклучувајќи и емитување листи и др.

Забелешка: Воведни курсеви исто така се препорачуваат како припрема за дневната кабала лекција со Др.М.Лајтман на Кабала Тв од 02:00 до 05 часот македонско време, од Недела до Петок. Петочните лекции се наменети главно за почетници.

Ново:Дневните кабала лекции покрај на Англиски и Руски јазик, течат со симултан превод на Шпански, Италиански, Германски и Француски јазик.

 
Kabbalah Library

Примарен извор на автентични  кабалистички текстови

Кабалистичката Библиотека содржи извори од кабала кои се основа на методот - студија на Бнеи Барух. Овде ќе најдете книги, статии, предавања и други учебни материјали, достапни за да ги погледнете и преземете бесплатно. Библиотека исто така содржи и селектирани коментари, воведни материјали, сите рангирани од страна на авторот.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Достигнување на Вишите Светови

 
 
so matica