Kabbalah.info - Kabbalah Education and Research Institute

Студии за вовед во Зохар

Бесплатни автентични текстови и видео лекции за вовед во Зохарот

Вовед во книгата Зохар

heb-booksКнигата соджи увод од Баал ХаСулам и коментар од Д-р Рав М.Лајтман
 

Видео и Аудио Лекции

reveal_kabbalah_previewВидео и Аудио Лекции за  “Вовед во книгата Зохар“. Предавач: Д-р.Рав Михаел Лајтман. Објавено од Бнеи Барух - Кабала Образовен Центар,Израел. Времетраење: 90 минути по лекција Лекции на македонски јазик јазик со Д-р. Михаел Лајтман
 

Расплетување на Зохарот

shutterstock 19978858Месечни статии од Зохар, од изданијата Кабала Денес
Повеќе...
 

Поглед во Книгата Зохар -Лекции од 1 - 7

1 kabala baner 32Што претставува книгата „Зохар"? Зошто е важна сега и како ќе ни помогне? Со векови, „Зохар" се сметала за најважната моќна книга на западниот мистицизам.
Повеќе...
 
Повеќе Артикли...

Достигнување на Вишите Светови

 
 
so matica